Strategische Inkoop Platform Software

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Aanleiding

Onze huidige organisatie is gespecialiseerd in inkoop. Er zitten hier 20+ inkoop professionals die alleen maar bezig zijn met inkoop gerelateerde zaken. Op basis van ervaring weten wij dat er hele grote besparingen mogelijk zijn bij eigenlijk alle bestaande ondernemingen. Er is namelijk heel veel inefficiëntie bij onze huidige klanten. Zo is het idee ontstaan van een inkoop gerelateerd platform in de vorm van een (web)applicatie. Deze webapplicatie zal een aantal problemen oplossen maar ook veel toegevoegde waarde bieden voor de consument.

Doelstelling

Het doel is een zo groot mogelijk platform op te bouwen met vrijwel alle relevante leveranciers en afnemers om deze tot elkaar te brengen. Door efficiëntie profiteren zowel leveranciers als afnemers en uiteindelijk dus de consument. Binnen het platform worden een aantal problemen opgelost voor alle betrokken partijen:

– Administratieve handelingen worden gecentraliseerd voor meerdere partijen. Denk hierbij aan het bijhouden van certificaten, vragenlijsten over voedselveiligheid, specificatiebeheer e.d.

– Het platform is geschikt voor het toepassen van supply chain transparantie door blockchain toepassingen.

– SIPS zal het mogelijk maken om grote en kleine bedrijven goedkoper en efficiënter te laten inkopen door procesverbetering, collectiviteit inkopen en het vinden van de juiste inkoopmomenten.

– Het platform zal voor zowel klanten als leveranciers een nieuwe vorm van voorraadbeheer en forecasting bieden.